16 September 2011

Jeetje, het is vandaag 16 september 2016. Misschien ben je jarig, is het je trouwdag of is het gewoon een vrijdag. Voor mij is 16 september een mijlpaal: Zetzetin bestaat vijf jaar.

Hoe het begon

Ik werkte al 12 jaar als leidinggevende bij een uitzendorganisatie. De collega’s, auto, salaris en de zekerheid van een vast inkomen waren fantastisch. Het gebrek aan uitdaging, groei en de druk op het behalen van KPI’s niet. Lijstjes bijhouden waren een doel geworden en droegen niet per se bij aan een beter resultaat. Ik miste vrijheid, uitdaging en ik snakte naar koud zweet op mijn rug. Ik paste niet meer.

Ergens begin september 2011 zat ik bij een van mijn klanten aan tafel en kwam de gouden kans. Carola van Abvakabo zocht een teamleider voor 3 maanden. Ik zou de juiste kandidaat gaan werven en selecteren, belangrijk waren kennis op het gebied van klant contact en leidinggevende ervaring.  Op de terugweg naar huis wist ik ineens: dit is mijn kans, ik heb de juiste kennis en ervaring en kan met deze opdracht voor mezelf gaan beginnen. Ik solliciteerde, werd aangenomen en kreeg direct het gewenste koude zweet.

Het regelen kon beginnen

Thuis noemen ze mij Zet, na snel veel nadenken werd de naam van mijn bedrijf Zetzetin. Ik stond er totaal niet bij stil dat je Zetzetin op verschillende manieren kan schrijven (ook als ZZin dus..) en je het altijd moet spellen. Voor de prijs van een goed flesje drank, ontwierp Freek mijn logo. Tot nu helpt hij mij als ik tegen grafische vormgeving of andere zaken aanloop. Als groentje is het zo belangrijk dat je mensen tegenkomt die je op weg helpen. Freek is er voor mij een van.

Ik ben Carola nog altijd dankbaar dat zij mij heeft aangenomen. Ik had met grote regelmaat het angstzweet op mijn rug staan en werd tot in mijn tenen uitgedaagd door nieuwe mensen en situaties. Na vijf maanden kwam er een einde aan deze geweldige opdracht en toen kwam er… niks, natuurlijk. Behalve dan een zwart gat. Ik had helemaal niet nagedacht, laat staan tijd besteedt aan het vinden van een volgende opdracht.

Na dat eerste zwarte gat heb ik er nog een aantal meegemaakt. Tijden waarin je niet weet waar je ook al weer goed in bent, waarom mensen je zouden vragen of een opdracht zouden geven. Zo geweldig onderscheidend ben je namelijk niet, denk je. En stel dat je dan een opdracht krijgt die je helemaal niet aankan of waar je helemaal geen energie van krijgt.

Mooie fouten maken

In het begin vergat ik regelmatig dat mijn normen en waarden toch wel in de buurt moesten liggen bij die van de organisatie waar ik voor werkte. Sales gesprekken voeren voor iemand anders kan ik niet. Werken voor een veel te laag tarief is slecht voor mijn zelfvertrouwen en portemonnee. Opdrachten aannemen, omdat iets beter is dan niets. Mijn eigenwaarde af laten hangen van het wel of niet hebben van een betaalde opdracht. Stuk voor stuk mooie en vooral leerzame fouten.

Twee jaar geleden gaf ik een langlopende opdracht terug, omdat het niet meer paste. Dat was een spannende beslissing, omdat ik niet direct een nieuwe opdracht had. Tegelijkertijd voelde het geweldig. Ik had ruimte gemaakt om opnieuw te kijken waar ik nou goed in was en waar ik heel blij van werd.  Mijn man vroeg mij om een nieuwe medewerker voor zijn werkgever te zoeken. Ik had niks beters te doen en bijna geen geld meer op de bank.  Geheel tegen mijn eigen verwachting werd ik voor een tweede keer in mijn leven gegrepen door het matchen van mensen. Opnieuw zocht ik die ene kandidaat die zou passen bij mijn nieuwe opdrachtgever. Ik vond hem en ik vond niet alleen die kandidaat. Ik vond ook mijn richting voor Zetzetin. Na drie jaar verschillende dingen te hebben gedaan, veel te hebben geleerd kwam ik twee jaar geleden “thuis”.

Zetzetin

Ik wil bedrijven helpen hun doelstellingen te behalen door hen in contact te brengen met de mensen die bij hen passen en verder brengen. Kort gezegd werving, selectie, uitzenden en detacheren van mensen. Het grootste verschil met in loondienst zijn is dat niemand mij zegt dat ik de kandidaat moet plaatsen waar ik de hoogste marge kan behalen. Bij Zetzetin wil ik vanuit mijn hart écht de juiste mensen met elkaar verbinden. Natuurlijk moet ik daar mijn boterham mee verdienen, maar niet tegen elke prijs.

Ik ben trots op de afgelopen vijf jaar en had niks willen missen. Ik ben blij met de mensen die ik onderweg ben tegengekomen. Zonder hen had ik minder geleerd, minder lol gehad en minder vaak in de spiegel gekeken. Ik hoop dat ik voor hen van een zelfde betekenis ben geweest. Vooruitkijkend staat het aanbrengen van meer focus op mijn lijstje. Maar nu eerst een feestje!

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie